MP3 motor is de koning van motorscooters

plat dak dakkapel
Wij zijn dé dakkapelspecialist
januari 17, 2020
Blok dakkapellen van hoge kwaliteit
januari 16, 2021
Show all

MP3 motor is de koning van motorscooters

Er is meer dan een motorscooter of een auto om uit te kiezen. De meeste opties zijn tweewielers of vierwielers, er zijn niet zo gek veel opties met drie wielen. Een gehandicaptenvoertuig misschien, of die vreemde auto met drie wielen die de neiging heeft om te vallen. Maar een stoere driewieler die probleemloos tussen de rest van het verkeer kan rijden? De Piaggio MP3 motor is niet zomaar een scooter, het is misschien wel de koning van de motorscooters. En afhankelijk van jouw rijbewijs kun je er direct de weg mee op!

 

Wat is een MP3 motor?

Piaggio is een Italiaanse fabrikant van met name tweewielers. Denk aan Vespa, Derbi, Gilera en zelfs Puch, het komt allemaal uit de Piaggio fabrieken rollen. De Piaggio MP3 motor is een unieke driewieler die alleen door dit merk gemaakt wordt. Het is een haast futuristisch design met een heel bijzondere constructie waarmee het mogelijk is om perfect in balans te blijven met drie wielen. Enerzijds is het een indrukwekkend hebbedingetje voor liefhebbers, anderzijds is het ook gewoon een handig vervoermiddel voor dagelijks gebruik. Er zijn verschillende modellen leverbaar, die allemaal door Piaggio worden gemaakt. Daarmee blijft het een exclusief voertuig in de sector motorscooters.

 

Welk rijbewijs heb je nodig?

Dat is afhankelijk van het jaar dat je een rijbewijs hebt gehaald. Wanneer je voor 19 januari 2013 een autorijbewijs B hebt behaald, dan mag je direct op een MP3 motor rijden. Wanneer je later een autorijbewijs hebt behaald, of nog geen examen hebt afgelegd, dan zul je een motorrijbewijs A nodig hebben. Iemand die al een rijbewijs B bezit zal doorgaans vlot een rijbewijs A halen, wanneer je exclusief op motorscooters wilt gaan rijden hoef je niet eerst een autorijbewijs te halen.

 

Helmplicht voor de MP3 motor

In tegenstelling tot een ATV met vier wielen ben je op deze driewieler verplicht om een helm te dragen. Het rijgedrag komt sterk overeen met een motorfiets, een helm dragen is daarmee geen overbodige luxe. Speciale motorkleding is ook aan te bevelen maar dit is niet verplicht. Er is gelukkig behoorlijk veel laadruimte onder het zadel, je kunt met gemak twee helmen kwijt voor de bestuurders en een passagier.

 

Rijgedrag

Met dit soort hybrides is het altijd weer de vraag of het rijgedrag lijkt op een auto of juist op een motorscooter. Bij de MP3 motor is het antwoord duidelijk; het rijgedrag lijkt het meeste op een motor rijden. Je zit rechtop en kunt in bochten tot 40 graden overhellen. Je zult niet omvallen dankzij de elektronische stabilisatie, de grip op de weg ligt 20 procent hoger als bij tweewielers het geval is. Ook bij verkeerslichten blijft die stabiliteit van kracht, je hoeft niet af te stappen omdat deze driewielers netjes overeind blijven staan. Je kunt er de snelweg mee op, met voldoende snelheid om met het verkeer mee te gaan. Het zijn overigens geen racemonsters, dus keihard scheuren in Duitsland zit er niet in. Voor standaard (snel)wegverkeer zijn ze heel geschikt. Een bijkomend voordeel is de optie om tussen de auto’s door te rijden bij een file, dat is net als met conventionele motorscooters toegestaan.

 

Is rijden veilig?

Het design is open dus je bent wat gevoeliger. Je bent duidelijk zichtbaar op de weg en je hebt zelf goed zicht waarmee je veilig kunt rijden in het verkeer. Een helm dragen is verplicht, de stabiliteit en wegligging zijn uitstekend. Daarnaast zit er altijd ABS op voor een berekenbaar remgedrag. ASR is wellicht wat minder bekend, dit voorkomt dat je gaat slippen in scherpe bochten. Ook die technologie is op de Piaggio MP3 motor aanwezig. Je hebt te maken met een product van een ervaren fabrikant die motoren maakt voor de professionele racewereld, dan mag je aandacht voor veiligheid wel verwachten.

 

Hebben we jouw interesse gewekt? Dan moet je zeker de lijn Piaggio MP3 motorscooters eens bekijken in de winkel of webshop.

Comments are closed.