Welke Carbon producten kun je kopen

Alles voor jouw baby en tiener kamer
mei 2, 2018
Show all

Welke Carbon producten kun je kopen

Carbon wordt voornamelijk gebruikt in de vliegtuigbouw, botenbouw, auto-onderdelen, sportuitrustingen en modelbouw. Er wordt daar een verschil gemaakt in carbon plaat en buis materiaal. Carbon is erg licht en stijf en voor deze constructies is carbon dus erg geschikt. Die stijfheid wordt gecreëerd door verschillende lagen koolstofvezel in verschillende richtingen te leggen.

 

Carbon platen, buizen, staven, strips en profielen

Alle carbon producten zijn er in verschillende afmetingen en diktes. Vierkante en ronde buizen maar ook platen. Wil jij carbon kopen? Dan is het afhankelijk wat je precies wilt kopen om te weten hoeveel je moet betalen. Voor 1 carbon staaf kun je €3,00 euro betalen maar voor een carbonvezel strip kun je rond de €70,00 euro betalen. Het verschilt natuurlijk ook wanneer de producten op maat gemaakt worden.

 

Carbon weefsel

Carbon weefsels worden op verschillende manieren gebonden. Je hebt vierkante weefsels maar ook keper geweven. Alle soorten carbon weefsels bevatten verschillende eigenschappen. Dit kun je onderscheiden in onder andere grammen, type vezel, gewicht, dikte maar ook het hars verbruik. Zo heb je de tenax vezel maar ook toroyca, grafil en pyrofil. Dit zijn enkele verschillen maar er zijn er natuurlijk nog meer. Over het hars verbruik lees je hieronder meer. Vrijwel al het carbon weefsel wordt op rol geleverd.

 

Pultrusie

Pultrusie is een productieproces. Die proces is seriematig en hierbij worden profielen vezelversterkte profielen geproduceerd. Het wordt ook wel profieltrekken genoemd. Een bundel van met hars bevochtigde vezels worden door een verwarmde matrijs getrokken. Daar vindt polymerisatie plaats en daardoor wordt het profiel stijf. Dit gebeurt erg nauwkeurig zodat het kan resulteren in een glad oppervlak en perfect uitgelijnde vezels. Met een zaag wordt het op de juiste lengte gemaakt.

Bij het kopen van carbon producten zijn de mogelijkheden dus heel uitgebreid. Het is zo specifiek dat je vaak al gericht op een bepaald carbon product gaat oriënteren.

Comments are closed.