Auto kopen en verkopen

Blok dakkapellen van hoge kwaliteit
januari 16, 2021
Rijden zonder rijbewijs op een scooter
Rijden zonder rijbewijs Scooter
april 18, 2023
Show all

Auto kopen en verkopen

auto verkopen

Ben jij van plan binnenkort een auto te kopen of te vervangen? Dan zit je waarschijnlijk met de vraag hoe je van je huidige auto afkomt en hoe je deze het beste verkoopt. In dit artikel geven we je een aantal verkooptips welke er niet alleen voor zorgen dat je sneller je auto verkoopt, maar dat je ook een hoger geldbedrag ervoor terugkrijgt!

auto kopen verkopen

Adverteren, Inruilen, Auto opkoper

Er zijn verschillende methoden om van je auto af te komen. Dit kan via een advertentie op Marktplaats, inruilen bij de garage waar je de nieuwe koopt, en door bijvoorbeeld het benaderen van een auto opkoper of inkoper.

 

De voor- en nadelen

Elke manier kent voor- en nadelen. Welke manier het beste past, is heel persoonlijk. Voor de een speelt geld de grootste rol, en voor de ander tijd. Is tijd een issue, dan is inruilen vaak de beste keuze. Je krijgt hier niet het meeste terug, maar bent wel meteen van de auto af. Een auto opkoper kan ook vaak veel snelheid bieden, mits deze in de buurt zit. Anders moet je een afspraak maken, en dat kan wel even duren. Bovendien zit je mogelijk even zonder auto, wat bij inruilen niet het geval is. Daar stap je van de oude over in de nieuwe.

Tijd is geld

Heb je tijd zat, en wil je het meeste voor je auto terug, dan is adverteren ook een optie. Adverteren kost vaak wel wat geld (paar tientjes), en daarmee kun je landelijk de interesse wekken. De kans dat je een betere prijs krijgt voor je auto is dus groter.

 

Verkopen via een veiling kan ook

Je auto verkopen via een autoveiling is natuurlijk ook een optie. Een autoveiling heeft vaak een zeer groot netwerk aan autobedrijven, en deze bedrijven bieden tegen elkaar op. Het resultaat is een goede prijs en snel kunnen verkopen. Veiligen zijn meestal gratis maar niet altijd. Kijk dus naar de voorwaarden.

anders kijken

Autobedrijven kijken anders dan particulieren

Voor autobedrijven maakt het een minder groot verschil of de auto net gepoetst is, of dat er nog een beurt nodig is. In de meeste gevallen hebben zij hier zelf de mensen voor wat het weer voor hen goedkoper maakt. Voor autobedrijven is een gepoetste auto dus niet van meerwaarde. Particulieren daarentegen willen wel graag een mooie auto kopen die net zijn beurt heeft gehad. Wil je de auto verkopen binnen een korte tijd zonder in te hoeven leveren op de prijs, dan is een beurt en poetsbeurt een musthave! In 70% van de gevallen worden auto’s voor een betere prijs verkocht, en verdien je de 250 euro die je moet investeren voor een beurt / apk / poetsbeurt, makkelijk terug.

Comments are closed.